Известие

Collapse
No announcement yet.

Питане за шума при дизеловите 156-ци

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Аз мога да кажа , че алфите дизеляци са направо супер (в тези който сам се возил поне..) Един приятел има ауди А4, като спре на някои сфетофар чак си подигам газът* от многото вибраций, да не говориме за скоростния лост,шета си се как си иска....

Comment

Абе има нещо вярно, ако си карал на бензин по принцп първоначално шумът и звукът на дизела е съвсем по друг,в бургаска автокъша отидох да гледам 147 , понеже се двуомях дали спортна физиономия 147 1.6 или по добър разход спрямо повече мощ 156 2.4 и отидох в автокъщата да видя по обява една 147, нямаше я вече но викам да се кача в дизел да видя, казват че ако те грабне колата значи си е за теб, ей запалих го тоя 1.9 ( 156) разбрах че не е за мен дизела и така ....
      Алфа Ромео 147 1.6 TS

Comment

Първоначално публикувано от SFINKS Покажи съобщение
        за сравнение пробвай и някой мерцедес дизел
        Първоначално публикувано от Boriio Покажи съобщение
        здравеите Алфисти
        за колегата които е пуснал темата,не се 4уди,а вземаи 156 жтд 2.4.аз имам приятели със нови фордове,тоиота,дизели.и мога да ти кажа 4е отвън ако ги 4уе6 дайе мойе и да са малко по 6умни от алфата която ми е 1998жерно те имат по добър разход но автомобил 1998 и 2008 за какво говорим.доколкото за шума във купето ами къв шум пук има алфата напулно нормален си е.според мене си един много сполу4лив автомобил(екстри,визия перфектна,и цена идеална)успех
        Първоначално публикувано от Djalev Покажи съобщение
        Аз мога да кажа , че алфите дизеляци са направо супер (в тези който сам се возил поне..) Един приятел има ауди А4, като спре на някои сфетофар чак си подигам газът* от многото вибраций, да не говориме за скоростния лост,шета си се как си иска....
        Първоначално публикувано от pechenia Покажи съобщение
        Абе има нещо вярно, ако си карал на бензин по принцп първоначално шумът и звукът на дизела е съвсем по друг,в бургаска автокъша отидох да гледам 147 , понеже се двуомях дали спортна физиономия 147 1.6 или по добър разход спрямо повече мощ 156 2.4 и отидох в автокъщата да видя по обява една 147, нямаше я вече но викам да се кача в дизел да видя, казват че ако те грабне колата значи си е за теб, ей запалих го тоя 1.9 ( 156) разбрах че не е за мен дизела и така ....
        Братле 1 ще ти кажа за Алфа дизел-немат грешка!!!

Забрави за вибрации, забрави за шумно тракане тип трактор БЕЛАРУС както работят TDI-моторите, абе подготви се за един иситнски расов дизел

В никакъв случай, Не СИ КУПУВАЙ кола, още повече дизел от БГ, в НИКАКЪВ!!!!!

Колкото до вибрацийте в 156-ците, които си карал ветоятно имат скъсани тампони на мотора, които на моята 147-ца са цели 5 на брой.

Колега моята Алфетка също тресеше много гадно при палене, но след консултация и интервенция от добър майстор проблема се отсрани, а той бе свързан именно с 1 от тампоните на двигателя!

Алфата ми няма абсолютно никакви вибрации в купето, отделно самото купе е супер излирано от външната среда, а двигателя ми даже по-тихо работи и от мерцедесовия ми дизелов мотор на Рекстъна, ти сам си направи сметката

Успех и със здраве
        Last edited by ЗМЕЯ!; d.m.y г., 15:47.
        SNAKE 147 1.9 JTD Z-Edition '05 - THE RED TORPEDO
        SNAKE 147 1.9 JTDm 8V '06 - Nero
        SNAKE 159 1.9 JTDm 16V '06 - Rosso

Comment

Колега, и чисто нова да е 156 2.4 вибрира и се усеща в купето. Двигателят е 5 цилиндара. А когато има проблем този двигател ще вибрира още повече. Аз се движа повече от колкото да седа на празни обороти и не ме дразни толкова . Но пък звука на 5така в действие ми пълни дошата. Въпрос на избор. Имам и новото Гранде Пунто на място няма вибраций никакви но като трагнеш с него е доста шумничко. И не върви )))))))
          CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
          Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

Първоначално публикувано от 136 Покажи съобщение
            Колега, и чисто нова да е 156 2.4 вибрира и се усеща в купето. Двигателят е 5 цилиндара. А когато има проблем този двигател ще вибрира още повече. Аз се движа повече от колкото да седа на празни обороти и не ме дразни толкова . Но пък звука на 5така в действие ми пълни дошата. Въпрос на избор. Имам и новото Гранде Пунто на място няма вибраций никакви но като трагнеш с него е доста шумничко. И не върви )))))))
            Еми колега моем да поспорим с тебе по въпроса за магданоза

Аз онзи ден карах една 156-ца 2003-та 2.4 JTD 150-ка нито вънка нито вътре имаше вибрации, а и не би следвало да има причина за такива...

Това пък за 5-те цилиндъра освен да е в + за по плавната и мека работа на мотора за друго нещо немоа да се сетя за кво може да е а?
            Last edited by ЗМЕЯ!; d.m.y г., 21:46.

Comment

За мен лично най-добрия мотор дизел е на алфа 1.9жтд ,па кой кво иска да казва.Карал съм много други дизели щото бащата се занимава с вкараване и продажби на коли.Досега такъв пъргав дизел не бях карал.(стига да е запазен).Един приятел си зема ауди А8 вярно пълно с екстри 3.3 тди ,мога да кажа,че мотора се чува от километър ,а е подържан и е 2003 година. А между А4 и 156 1.9 няма второ мнение ,които ги е карал и двете знае...колега ако намериш читава алфа 156 1.9 жтд мога да ти кажа само едно ЗИМАЙ Я !
              Alfa Romeo 156 1.9JTD 105hpsigpic

Comment

VIVA ALFA ROMEO 1.9 JTD !!!!!
                Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Колега zmeycho, всичко е много вярно което го пишеш, но само при едно, единствено условие, което го е посочил колегата adrian07, а именно да е читав дизела. За жалост да уцелиш читава дизелова алфа "горублянка" над 6 години, в която да не налееш минимум 2-3К лева за да я направиш прилична кола е по-трудно и от това да уцелиш 6-ца от тото-то.
                  А иначе винаги дизела (и чисто нов) си е бил една идея малко по-шумен от аналогичен бензин, но при новите коли разликата почти не се усеща на практика
                  Last edited by AlfaMan; d.m.y г., 14:42.
                  Alfa Romeo 159 SW, 1.9 JTDm
                  Alfa Romeo 156, 2.4 JTD
                  Ex: Alfa Romeo 159, 2.4 JTDm, Subaru Legacy 2.5i,
                  Alfa Romeo 156, 2.0TS

Comment

Първоначално публикувано от AlfaMan Покажи съобщение
                    Колега zmeycho, всичко е много вярно което го пишеш, но само при едно, единствено условие, което го е посочил колегата adrian07, а именно да е читав дизела. За жалост да уцелиш читава дизелова алфа "горублянка" над 6 години, в която да не налееш минимум 2-3К лева за да я направиш прилична кола е по-трудно и от това да уцелиш 6-ца от тото-то.
                    А иначе винаги дизела (и чисто нов) си е бил една идея малко по-шумен от аналогичен бензин, но при новите коли разликата почти не се усеща на практика
                    На моята палавница направо мърка
                    Отвън, не и се чува гласа, а вътре в купето пък си е абсолютна мъртвилница е в положителния смисъл разбира се...
                    Last edited by ЗМЕЯ!; d.m.y г., 23:47.

Comment

Работа на Дизел

Колега, аз съм горд собственик на едно 2,4 ЖТД от малко повече от година, колата верно не е на много километри, но по работата на двигателя не може да се каже , че е нафтова печка той направо си мърка ( П.С. освен ако не го сръчкаш в ребрата, тогава почва да реве)) ) ,така че може просто да си попаднал на погрешната кола. Желая ти късмет с търсенето.
                      Alfa Romeo 156 2,4 JTD

Comment

Alfa romeo 156 1.9 JTD

Ако е възможно някой който има повече опит с алфите (дизелите) да каже как са след като минат 200 000 киломотра. Предварително благодаря.

Comment

Първоначално публикувано от ico_hph Покажи съобщение
                          Ако е възможно някой който има повече опит с алфите (дизелите) да каже как са след като минат 200 000 киломотра. Предварително благодаря.
                          На тоя въпрос някой колега с повечко километри зад гърба ше може да ти отговори

Comment

Моята има вибрации в купето, май ще трябва да сменя тампоните да видим. Пък ако не стане, може би маховикът ще се гледа.
                            156 2.4JTD '99 - продадена
                            Nissan Murano '05 - не знам дали някога пак ще се кача на кола

Comment

Те повечето дето влизат в България са на толкоз, че и на повече.
                              Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                              Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

добре на моята сам и навъртял за 2 год. 96000 км,в момента е на 204000 км.нямя разлика.дизелака иска хубави масла и винаги да се изчаква двигателя да загрее сутрин.
                                луд алфист

Comment

Working...
                                X